• Anthea Chatzi
  • Alyciana Cheynie Miracles
  • Gweneth Sayer
  • Nicole Cromwell
  • Oscar BAUM
  • Lyra Lighter
494 aktive brugere
9 online brugere

Ugens lektie og ugens stjerne 4, 93


Ugens lektie og ugens stjerne - uge 4, årgang 93

 

Ugens lektie

Af Eve

Magizoolog

 

Selvom en dragonologpraktik var det ultimative mål, så var alternativet heller ikke værst. Afdelingen for overvågningen af Magiske væsner kaldte hende fra tid til anden ud til en opgave, som Eve tog på sig uden de store indvendinger. Det kunne hun i bund og grund takke sin mor for, eftersom det var hende der havde lagt et godt ord ind for sin datter, hos en gammel kollega fra afdelingen.

 

Man kunne ikke ligefrem sige at Ministeriet for Magi var ved at gå ned med lokaler. Lokaler havde de sådan set nok af, og det var nok nærmere et problem at holde dem alle ved lige. I hvert fald stod samtlige af dem blot og samlede støv, fordi de aldrig blev benyttet. Nogle samlede sågar mere end bare støv, havde de erfaret.
Eve var i hvert blevet tilkaldt, og skulle assistere dem i at bekæmpe en sværm af Doxyer der havde indtaget ét af de ubrugte lokaler.

 

Rustet med rigelige mængder doxycide, og et sæt brugbare besværgelser var hun altså på vej mod det pågældende lokale, i den fjerne ende af ministeriets mange korridorer. Man havde samtidig hentet en aftale ind, med en planteekspert der skulle stille en giftig Tentacula til rådighed. For når det kom til at skaffe Doxyer af vejen, så var den giftige plante intet mindre end et fremragende middel.

 

Et par burer var stillet til rådighed uden for døren. Lokalet lå ved første øjekast tomt hen, men man skulle ikke lade sig narre af synet. I krogende kunne hun fornemme en puslen og skraben, og sågar også en væsen. De gemte sig formentlig bare i bogreoler og skuffer på nuværende tidspunkt. Eve var i hvert fald ikke i tvivl om at de var der. Det var imidlertidig en anden opfattelse som den ministerieansatte der havde eskorteret hende derned, stod med. “Hm. Måske er de flyttet ud af sig selv.” sagde han i en konstaterende tone. Eves første reaktion var at ryste afvisende på hovedet. “Nej. Nej de er her skam” indvendte hun med et søgende blik i færd med at scanne lokalet.

 

Forsigtigt rakte hun en flad hånd ud foran den ministerieansatte i en gestikuleren om at han skulle bakke tilbage, og gerne helt ud af lokalet (det ville sådan set være at foretrække). Ud fra sin umiddelbare analyse af lydniveauet og aktiviteten i krogende, forberedte hun sig nemlig på et angreb. Et angreb der kunne indtræffe hvert øjeblik det skulle være.

 

Målet var at få så mange af dem ud i det åbne rum som muligt, før hun kunne indlede det vigtigste step, som var Doxycide. ‘Nå’ tænkte hun. ‘Hvor bliver i af, i små krapyler’.
Den første af de små bevingede bæster fløj frem af de mørke kroge, og havde kurs mod den indtrængende magizoolog. Hendes reaktionsevne blev demonstreret i sin bedste form, da tryllestaven blev hævet mod den angribende Doxy: “Flipendo!“- hendes timing var uden sidestykke, og den aggressive Doxy havde intet på hende.
Den ministerieansatte var i midlertid trådt et - hvis ikke to - skridt tilbage i sin forskrækkelse: der skulle der altså mere til, at forskrække én som Eve.

 

Lidt efter lidt kom de flyvende i sværmevis. ‘Gud hvor var der mange’, nåede hun at tænke af flere omgange, men formåede ikke desto mindre at holde koncentrationen ved lige, og hovedet koldt. En flittig anvendelse af henholdsvis Flipendo og Immobulus gjorde arbejdet betydeligt effektivt. Besværgelserne blev kastet i alle retninger: formet som cirkler der dækkede alle vinkler, så de vilde (og ikke mindst arrige) Doxyer aldrig nåede helt ind til hende.

 

Der kom endelig lidt ro på, nu hvor luften var pyntet med svævende Doxyer låst fast til ubevægelighed. “Har de brug for hjælp” afbrød den ministerieansatte hende med et hoved stikkende ind ad døren. Eve skævede bagud i orientering og konstaterede at han havde trukket sig helt ud på gangen. “Nej - Bliv dér.” markerede hun, og vendte så tilbage til arbejdet foran hende.

 

Eve trak en flaske bestående af en sort væske frem af sin lomme, skubbede låget af og lænede tryllestavsspidsen mod hældetuden: Doxycide. Det flydende middel blev ekstraheret fra flaskebeholderen og spredt ud i rummet med magien fra hendes tryllestav. Det næstbedste alternativ fordi hun ikke havde den smarte spray-tud, som ellers havde været nyttig i udførelsen af opgaven. Doxycide-miksturen spredte sig ud til sværmet af frosne Doxyer, for at gøre effekten mere permanent. Selvom dét ville naturligvis også løbe ud på et tidspunkt - men den burde give hende tid til at få dem alle anbragt i burene.

 

“Av for satan” Eve skar en overrasket grimasse og skød blikket ned mod sine fødder. Ved hendes ankel sad en snu og overset Doxy med tænderne klamret til huden. For fanden da også. “Dit dumme bæst” skændede hun af kræet, som nu opdagede at hun havde opdaget den og dertil blottede sine tænder imod hende. Lige som den skulle til at sætte de dobbeltrækkede tænder i hende for anden gang, pegede Eve dog sin tryllestav imod kræet og fangede den i en magisk bobbel. Hælen begyndte i det samme at svide ad pommerens til. “Det skal du få lov til at betale for” sagde hun til den i takt med at hun løftede den op så hun kunne se den i øjnene. “Jeg kender en giftig tentacula, der nok skal få gjort kål på dig”. Et skift i hendes blik fandt sted, som om hun kom på en bedre idé til dens skæbne “-Eller måske jeg skulle tage at beholde dig?” så kunne den da få lov til at leve sine dage ud om ikke andet. “Du og jeg har trods alt en fælles historie nu”. Eve smilede og rystede på hovedet over erkendelsen af, at hun talte til bæstet som om at det kunne forstå hende.

 

“Er alt okay derinde?” lød det ude fra gangen. “Ja ja” og dog. Hun havde selvfølgelig en lille nødsituation i form af Doxy-biddet på hælen. Heldigvis havde hun en modgift med. Helt uforberedt var hun trods alt ikke. Den bobbel-indespærrede Doxy blev hængende i luften som Eve jog hånden ned i lommen og fiskede en modgift frem, som hun straks hældte over biddet. “Nå, hvor kom vi fra?” mumlede hun så til sig selv, da behandlingen var overstået og modgiften stukket tilbage i lommen.

 

“Hjælp mig med at få burene ind” kommanderede Eve den ministerieansatte da hun igen trådte ud på gangen. Således hjalpes de ad, og fik skubbet fire store burer med plads til omtrent 15 Doxyer i hver, ind i lokalet. Efter cirka 10 minutter var den store sværm af Doxyer anbragt i de respektive burer, og situationen var således under kontrol. “Hold da op, hvor kom alle de Doxyer dog fra?” ytrede den ministerieansatte, der var tydeligt overrasket over mængden. “Jeg sagde jo, at de var der” svarede Eve i en skråsikker tone. Hvorfor stod han også der at betvivlede det, når nu én af hans overordnede var gået så langt som at tilkalde en magizoolog i decideret hastværk for at bekæmpe pesten. Nuvel.

 

Udenfor Ministeriet var planteeksperten - botaniker var nok et bedre begreb - dukket op. Han holdt parkeret med en flyvende karet, trukket af et par abraxaner - dog maskeret af magi, så ingen mugglere skulle falde over det usædvanlige syn. Sammen fik de bakset de Doxy-fyldte burer ombord. Eve vendte derefter tilbage til kontaktpersonen der havde tilkaldt hende, for en gennemgang og efterfølgende afslutning på sagen. Eve drog videre: endda med en ny følgesvend i formen af Doxyen der havde været fræk nok til at sætte sit bid i hende.

 

 

Læs andre gode lektier og bliv inspireret ved at klikke ind i dette emne: https://hogwartsschool.dk/forum/id/25641/

 

 

 

Ugens stjerne

1. Marlowe - 15 stjerner

1. Aberdeen - 15 stjerner

1. Eve - 15 stjerner

2. Billy - 5 stjerner

 

 

Guleroden ved at lave lektier

Guleroden ved at lave lektier består af, at man, hvis man kommer i top tre i ugens lektie, vinder en lille mængde points og galleoner. Jeg har kort ridset præmierne op her:

Præmier for ugens stjerne:

1. pladsen = 12 points og 50 galleoner
2. pladsen = 8 points og 30 galleoner
3. pladsen = 4 points og 20 galleoner

Præmier for ugens lektie:
1. pladsen = 12 points og 14 galleoner
2. pladsen = 10 points og 12 galleoner
3. pladsen = 6 points og 8 galleoner

 

 

(Ja, jeg mangler stadig én, der kan lave layout - og vi mangler også stadig flere lærerassistenter, så kom og leg med. Skriv mig en ugle, hvis du vil med ombord - vi har det sjovt!)


Tilføjet af Silas | Skrevet: 31/01/2024 17:17 | Kategori: Generelt


Morgan | 31/01/2024 18:12

Jeg er ellers ikke sur på de her opslag - ik’ så meget spragl og glitter bare INFO 😂 tillykke Eve!

Silas | 31/01/2024 18:16

Jeg gør virkelig også mit bedste for at give så meget info på så lidt en overskuelig måde som muligt, Morgan ;)

Piper | 31/01/2024 19:54

Tillykke Eve 💛
Hmm.. Burde man søge til at blive en layout-banan? 🍌 Er der noget der hedder dét? 🤣

Eve | 31/01/2024 20:17

Do it, Piper.

-Jeg takker så mange gange, ih. det er sådan en ære altså <3

Silas | 31/01/2024 20:47

Det synes jeg du skal, Piper. Jeg har tydeligt brug for hjælp ;)

Tillykke Eve!

Piper | 01/02/2024 06:03

Haha 🤭 Så sender jeg en senere idag 🦉

Isaac | 01/02/2024 13:20

Det her er godt arbejde.
Tillykke Eve.

Ikke logget ind

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar!