Blaise: Så løver, så er der 2. advent op til jer fra Pips og jeg. 🎄💚 (2023-12-10 08:03:00)
Opret din helt egen QuickBesked, lige her!
  • Jasper Bell
  • Chaiya Paithoon
  • TechWiz Developer
  • Noah Einar Johannesdottir
  • Clarissa Sprout
  • Klaramarie Thomsen
454 aktive brugere
0 online brugere

Ugens Stjerne og Lektie 1.90


Ugens Stjerne og Lektie
M. Andrea Bianchi
Kære studerende på Hogwartsschool.dk!
Årgang 90 er blevet skudt i gang med et brag, og vi har startet året med at modtage et hav af herlige lektier! Vi håber inderligt, at indsatsen kun bliver højere resten af året!
Ugens stjerne | Alle elever som modtager karakteren fremragende, får automatisk 1 stjerne. Bedømmer retteren at den fortjener ekstra hyldest modtager den i stedet 3 stjerner. Er der ikke en finger at sætte på lektien, belønnes den med 5 stjerner. Point og Galleoner bliver uddelt følgende uge. Skulle der findes fejl i forbindelse med stjerneoptællingen, så kontakt Andrea.
Levi
5 stjerner
Isabela
45 stjerner
Casimir
11 stjerner
Yderligere stjernemodtagere i uge 1:
-
-
-
Præmier for ugens stjerne:
1. pladsen = 12 points og 50 galleoner
2. pladsen = 8 points og 30 galleoner
3. pladsen = 4 points og 20 galleoner

Præmierne for ugens lektie:
1. pladsen = 12 points og 14 galleoner
2. pladsen = 10 points og 12 galleoner
3. pladsen = 6 points og 8 galleoner
Ugens lektie | Hvert fag nominerer én lektie til ugens lektie, hvorefter lektieretterne stemmer om, hvem de synes bør være i top 3 af ugens lektie. Vinderen af ugens lektie er samtidig automatisk med i udvælgelsen af årets lektie, der finder sted ved årets udgang.
Isabela
Spådom
Isabela
FMMK
Casimir
Mugglerstudier
Isabela | 4. årgang | FMMK
Isabela løb begejstret mod sine to venner Marina og Thomas. Professoren havde lige godkendt at man godt måtte arbejde sammen, på den opgave, og Isabela skulle ikke spilde noget tid alene. De to kiggede bare på hende da hun satte sig ned og samtidig næsten faldt hen over stolen, grundet den fart hun havde skyndt sig med. ”Er vi klar venner?” Sagde hun til sine venner med et smil.

Marina kunne ikke holde et grin tilbage. ”Er du okay?” Spurgte hun og hentydede til stolen.

”Ja ja, ville ikke være første gang en stol havde forrådt mig.” Svarede Isabela med et smil. Pigerne kiggede mod Thomas, som endnu ikke havde sagt et ord. ”Er DU okay?” Spurgte hun, men slytherin drengen nikkede og gav hende et smalt smil.

”Er bare ikke specielt begejstret for emnet.” Svarede han endelig. Pigerne vendte sig mod hinanden, forvirret over deres vens attitude.

”Ved godt han aldrig er spændt på noget emne, men hvad sker der lige for det der?” Sagde Isabela og rykkede hånden op og ned, som hentydning til drengen.

Marina trak på sine skuldre. ”Jeg ved det ikke. Måske faldt han ud af sengen i morges.” Svarede hun og stjal et blik mod drengen.

”Årh, har vi alle ikke været der.” Sagde Isabela og lænede sig tilbage i stolen.

Hun kunne høre Thomas give et suk. ”I ved godt jeg stadig kan høre jer, ikke?” Pigerne smilte bare til ham, og fniste. ”Hvem af jer vil skrive ned?” Spurgte han, i et forsøg på at komme videre med opgaven. Isabela vidste dog bedre, det var ikke for at komme videre, men derimod for at blive færdig.

”Isabela. Hun skriver hurtigere.” Svarede Marina og gav sin fjerpen og pergament til Isabela. ”Hvad var det første vi skulle svare på?” Spurgte hun bagefter.

”Hvad har ministeriet udnyttet dementorer til?” Svarede Thomas. Isabela skrev spørgsmålet ned og kiggede mod vennerne.

”Hvad er det så de har udnyttet dem til?” Spurgte hun med et smil. Hvis hun skulle skrive, så ville hun sikre hun skulle svare på spørgsmålene så lidt så muligt. Både Marina og Thomas begyndte at skimme siden om dementorer i deres bøger.

Det tog et par minutter før Marina svarede. ”Hmm, prøvede at se om de blev brugt til andet. Men som vi nok allerede vidste lidt, så blev de brugt som vagter i Azkaban.” Isabela fik kuldegysninger efter Marinas svar. Bare tanken om Azkaban gav hende en dårlig mavefornemmelse. Hun skyndte sig at skrive svaret ned, men stadig have det være læseligt.

”Det skal lige siges at de ikke bruges som vagter mere efter den anden krig, og at man ikke ved hvad der skete med dem efter.” Sagde Thomas, som han læste i bogen. ”Næste spørgsmål er hvilken evne de besidder.” Sagde han, inden Isabela kunne nå at spørge.

Så Isabela skrev ned resten af Thomas’ svar og det næste spørgsmål. ”Hader at snakke om deres evner.” Sagde hun med en surmule. Både Thomas og Marina nikkede.

”Det er frygtindgydende, men vi er nødt til at skrive det ned for opgaven.” Svarede Marina. ”Så de kan tage af en persons sjæl, indtil man er efterladt som en permanent grøntsag.” Fortsætte hun.

Isabela skrev ned. ”Den eneste måde man kan forsvare sig, er med patronus besværgelsen, ikke?” Spurgte hun og kiggede mod sine venner.

Thomas rystede på hovedet. ”Nej, der er flere. Men patronus besværgelsen er den mest kendte metode.”

”Kan de dø?” Spurgte Marina.

”Tror det. Altså hvis de ikke kan tage fra nogen folks sjæl i en længere periode, så dør de. Det tror jeg i hvert fald.” Svarede Thomas. ”Er der flere spørgsmål?”

Isabela kiggede mod tavlen. ”Nej. Det er det.” Hun skrev resten af det de havde snakket om ned. ”Hvorfor var det så du så gerne ville have det emne overstået?” Spurgte Isabela drengen.

Han kiggede på sine to venner. De kunne se han ikke havde det helt godt, ”Min slægt har bare kendskab til de modbydelige væsner.” Ingen af pigerne sagde noget efter hans svar. Der var ikke meget man kunne sige til det. ”Hvor lang tid til frokost?” Spurgte han, nok for at lette humøret.

De tre brugte resten af lektionen til at snakke.
Yderligere udvalgte lektier i uge 1:
- Isabela, Eliksir
- Casimir, Flyvning
-

Vinderen af Årets Lektie modtager dette trofæ, som er tegnet af Maison.

Tilføjet af Andrea | Skrevet: 15/06/2023 23:51 | Kategori: Hogwarts


Der er ingen kommentarer

Ikke logget ind

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar!