Blaise: Så løver, så er der 2. advent op til jer fra Pips og jeg. 🎄💚 (2023-12-10 08:03:00)
Opret din helt egen QuickBesked, lige her!
  • Jasper Bell
  • Chaiya Paithoon
  • TechWiz Developer
  • Noah Einar Johannesdottir
  • Clarissa Sprout
  • Klaramarie Thomsen
454 aktive brugere
0 online brugere

Ugens Stjerne og Lektie 5.88


Ugens Stjerne og Lektie
M. vikar, Salka Bechett
Kære studerende på Hogwartsschool.dk!
Der har været en anelse tomt i vores lektiearkiv for sidste uge. Sig mig, er I allerede gået på ferie? ;) Nok om det! Nyd jeres dejlige ferie in game og så glæder vi os til flere af jeres skønne lektier i den kommende uge!
Ugens stjerne | Alle elever som modtager karakteren fremragende, får automatisk 1 stjerne. Bedømmer retteren at den fortjener ekstra hyldest modtager den i stedet 3 stjerner. Er der ikke en finger at sætte på lektien, belønnes den med 5 stjerner. Point og Galleoner bliver uddelt følgende uge. Skulle der findes fejl i forbindelse med stjerneoptællingen, så kontakt Andrea.
Elev
Antal stjerner
Daniel / Seth
5 stjerner
Elev
Antal stjerner
Yderligere stjernemodtagere i uge 5:
-
-
-
Præmier for ugens stjerne:
1. pladsen = 12 points og 50 galleoner
2. pladsen = 8 points og 30 galleoner
3. pladsen = 4 points og 20 galleoner

Præmierne for ugens lektie:
1. pladsen = 12 points og 14 galleoner
2. pladsen = 10 points og 12 galleoner
3. pladsen = 6 points og 8 galleoner
Ugens lektie | Hvert fag nominerer én lektie til ugens lektie, hvorefter lektieretterne stemmer om, hvem de synes bør være i top 3 af ugens lektie. Vinderen af ugens lektie er samtidig automatisk med i udvælgelsen af årets lektie, der finder sted ved årets udgang.
Seth
Mugglerstudier
Daniel
FMMK
Elev
Fag
Daniel | 1. årgang | FMMK
“UNO og færdig!” råber Daniel med et triumferende udtryk. Han kigger resten af flokken, som meget passende også kunne beskrives som tabere. I cirklen sidder 3 af hans roomies, og kaster misfornøjede blikke mod ham. Da Daniel og drengene var kommet tilbage fra lektionerne havde de fundet opholdstuen tom, så de havde bredt et tæppe ud, og begyndt på Daniels yndlingsspil Uno. “Hey det er ikke min skyld I ikke kan spille. Men I spiller bare videre. Den ultimative taber skal jo findes” siger Daniel, og soler sig i de sure blikke hans kommentar score. “Sååå vi glemmer totalt sidste runde, hvor du tabte med sådan 20 kort på hånden” svarer Damir og lægger en rød 4’er oven på bunken. De andre drenge begynder at grine. Daniel åbner munden for at komme med fået svar, men kan ikke komme på noget, hvilket får grinende til at eskalere. “Jeg har uden tvivl vundet mest” surmuler han, og onde øjne mod Chris, som han synes griner lige lovlig meget. “Så siger vi det” siger Toby i et nærmest syngende tonefald. “Hvad siger folk til at vi gør tingene lidt mere spændende?” “Hvad tænker du på” spørger Damir og alle drengene kigger spændt på Toby. “Altså hjemme hos mig, så spiller vi altid med straf. Bare som en lille tilføjelse” forklarer Toby. Han sender udfordrende øjne gennem sit pandehår, der ifølge Daniel nok snart skulle klippes. Toby er nødt til at kigge lettere opad for at kunne se noget, hvilket gør at han kommer til at se arrogant ud som han kommer med sit forslag. Nu er de jo nødt til at spille med straf. Daniel kender da også nogle, som dummeslag eller smølfespark. “Og en populær hjemme hos mig er flipendo” siger Toby. Både Chris og Damir nikker med entusiasme, men Daniel er lidt mere tøvende. Hvad fa’en er flipendo? Det måtte jo være en besværgelse, men han havde ingen ide om hvad det er. Var han virkelig den eneste i gruppen der ikke kendte den? “Men hvis vi gør det, skal jeg altså lige have lært den” griner Damir og klør sig i nakken. Aha! Daniel kunne pludselig se sit snit. “Jeg skal nok også have det genopfrisket. Det er noget tid siden jeg har brugt den”. Godt, nu lyder han ikke uvidende. Bare lettere glemsom. “Ja ja selvfølgelig. Kom! Lad os rykke sofaerne” siger Toby med stor iver i stemmen. “Skal I ikke lige spille færdigt?” spørger Daniel og kigger på Toby hånd. Han måtte have mindst 15 “Du har en pointe” smågriner han.

Runden sluttede: Toby på en 2. plads, Damir fik 3. pladsen og Chris kom sidst med sin 4. plads. “Okay siden det var min ide, og Daniel ikke helt kan besværgelsen, skal jeg så ikke demonstrere?” siger Toby Et bittert ansigt kommer frem på Daniels ansigt, før han kan stoppe det. Han skynder sig at finde en passende grimasse. Et der både siger “det er helt fint med mig” og “det var da en sjov kommentar omkring min inkompetence, du kom med der”. Det virker ikke til de lagde mærke til hans hårde ansigt. “Jo da, slå dig løs” siger Daniel og gør sit bedste for at beholde sin maske på. Han absolut hader at han ikke kender den pokkers besværgelse. Toby stiller sig klar foran sofaen, peger foran sig og siger: “Hvis taberen vil være så venlig” og peger på Chris. “Er I klar til at se en ægte mester i aktion? Flipendo” siger han med kraft i stemmen. Toby laver et flueben med tryllestaven, som til sidst får en lille hale på. Så skyder der et hvidt lys ud af staven, og Chris flyver gennem luften og lander så i sofaen, de så smart have stillet klar. Alle drengene begynder at skraldgrine. “Kæft du så dum ud Chris” griner Damir og bukker sammen af grin. Selv Chris kan ikke lade være med at smile, selvom det nok ikke ligefrem var en fantastisk følelse at være en sæk famlende ben og arme, da han fløj gennem luften. “Er vi klar til næste runde?”

Daniel vandt igen. Uno var bare hans spil! Og denne gang var det Damir som havde fået nummer sjok, og stod allerede klar foran sofaen. Daniel så lidt tøvende på sin tryllestav. Det virkede til at Toby havde glemt hvad han havde sagt, for han havde ikke tilbudt at hjælpe med besværgelsen. Daniel tog en dyb indånding og samlede modet til sit spørgsmål. “Hey øhm, Toby kunne du ikke lige, du ved, vise den der besværgelse igen?” spørger han med blikket rettet mod sin tryllestav. “Hov, jo da”. Han går mod Daniel. “Den er jo egentlig simpel nok. Du bevæger tryllestaven ned, så op så ned og op igen” siger han og viser den flueben lignende bevægelse. “Og så siger du flipendo. Husk at lægge tryk på -PEN” “Okay, jeg tror jeg kan huske det nu”. Daniel nikker stille for sig selv. Please lad mig gøre det her godt, beder han til sig selv. Jeg vil ikke mess det op. Damir står utålmodigt med vægten på højre ben. “FLIpendo” siger Daniel, men ved godt selv at besværgelsen ikke kommer til at virke. Der kommer et svagt hvidt lyd, og nærmest en udmattet pust fra tryllestaven. “Auch Daniel. Den kunne jeg virkelig mærke” siger Damir flabet. Daniel kan mærke hvor flov han bliver. Hvorfor kunne han ikke bare have sagt det ordentligt? “Vent, lad mig lige prøve igen. Det var bare et uheld” “Hvad? NEJ! Det var bare ærgerligt” udbryder Damir, mens han vifter hænderne i luften. “Er du bange for en lille flyvetur” kommer det fra Toby og Daniel går med. “Er du en lille fugl, bange for sin første flyvetur” siger Daniel. Han håber han kan bringe alt fokuset over på Damir, så han får chancen igen, uden det bliver pinligt for ham selv. Chris er gået med og det ender med Damir ikke har andet valg end at lade Daniel prøve igen. “Prøv at gøre det ordentligt denne gang” mukker han, og stiller sig igen klar. Bare rolig Damir, jeg har tænkt mig at gøre det ordentligt denne gang, tænker Daniel. “fliPENdo”. Et skarpt hvidt lys springer ud af staven, og vælter Damir ned i sofaen med stor kraft. Daniel kan ikke stoppe det selv glade smil der breder sig. “AV for helv-” brokker Damir, men begynder at grine. Daniel rækker sin hånd, og Damir lader sig trække op af den mørke sofa. “Bare vent Daniel, jeg får dig ned med nakken næste spil” “HA, som om det kan lade sig gøre. Så du kommer bare Damir” svarer Daniel og sætter sig så ned på tæppet igen, klar til næste runde.
Yderligere nominerede lektier i uge 5:
-
-
-

Vinderen af Årets Lektie modtager dette trofæ, som er tegnet af Maison.

Tilføjet af Salka | Skrevet: 22/02/2023 22:23 | Kategori: Lærerstaben


Der er ingen kommentarer

Ikke logget ind

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar!