Blaise: Så løver, så er der 2. advent op til jer fra Pips og jeg. 🎄💚 (2023-12-10 08:03:00)
Opret din helt egen QuickBesked, lige her!
  • Jasper Bell
  • Chaiya Paithoon
  • TechWiz Developer
  • Noah Einar Johannesdottir
  • Clarissa Sprout
  • Klaramarie Thomsen
454 aktive brugere
0 online brugere

Ugens Stjerne og Lektie 4.88


Ugens Stjerne og Lektie
M. vikar, Salka Bechett
Kære studerende på Hogwartsschool.dk!
Da Andrea er på fravær måneden ud, så bliver det mig, Salka, der står bag opslaget de kommende uger! Men ikke desto mindre er det blevet til en ny uge, og vores lektiearkiv har set lektier fra forskellige brugere denne uge. Så tusind tak for det! Vores kære bananteam skal ikke kede sig, så det er godt, I sætter dem i arbejde!
Ugens stjerne | Alle elever som modtager karakteren fremragende, får automatisk 1 stjerne. Bedømmer retteren at den fortjener ekstra hyldest modtager den i stedet 3 stjerner. Er der ikke en finger at sætte på lektien, belønnes den med 5 stjerner. Point og Galleoner bliver uddelt følgende uge. Skulle der findes fejl i forbindelse med stjerneoptællingen, så kontakt Andrea.
Elev
Antal stjerner
Della
9 stjerner
Leah / Leon
5 stjerner
Yderligere stjernemodtagere i uge 4:
-
-
-
Præmier for ugens stjerne:
1. pladsen = 12 points og 50 galleoner
2. pladsen = 8 points og 30 galleoner
3. pladsen = 4 points og 20 galleoner

Præmierne for ugens lektie:
1. pladsen = 12 points og 14 galleoner
2. pladsen = 10 points og 12 galleoner
3. pladsen = 6 points og 8 galleoner
Ugens lektie | Hvert fag nominerer én lektie til ugens lektie, hvorefter lektieretterne stemmer om, hvem de synes bør være i top 3 af ugens lektie. Vinderen af ugens lektie er samtidig automatisk med i udvælgelsen af årets lektie, der finder sted ved årets udgang.
Leon
Flyvning
Leah
Astronomi
Della
Besværgelser
Leah | 6. årgang | Astronomi
Konvolutten var ankommet til morgenmaden, og resten af skoledagen havde den vejet tungt i Leahs taske. Afsenderen på bagsiden angav at det var fra hendes far, og hun vidste godt hvad det betød. Helt sikkert var det en lang og unødvendig fortælling om, hvordan han havde tilbragt juleferien med hans nye kæreste, i stedet for med hans datter. Ikke just læsning Leah havde lyst til at fordybe sig i, men ved sengetid, da nattehimlen havde sænket sig over den magiske skole, kunne hun alligevel ikke holde nysgerrigheden tilbage, hvorfor hun fandt brevet frem og begyndte at læse:

'Leah, min skat
Jeg håber du har haft en god juleferie på skolen, og at gaverne nåede frem til dig? Hvis du har haft bare en halvt så god ferie som mig, er jeg faktisk ret overbevist om at du må erklære dig tilfreds.'

Gaverne var nået frem; en halskæde med et kringlet hjerte i, som Leah aldrig helt forventede at komme til at gå med, og en blomsterdekoreret dagbog. Hun havde på fornemmelsen at farens nye kæreste, Evelyn, nok havde haft en finger med i spillet, og måske havde fejlbedømt at Leah altså var 17 og ikke 10. Blot endnu en grund til at det var svært at forene sig med tanken om at faren havde fundet en ny. Alligevel læste hun videre:

'Evelyn og jeg rejste jo som tidligere fortalt til det nordligste Norge, og jeg kan godt fortælle dig, vi har virkelig fået nogle spændende oplevelser med. Foruden det afslappende og hyggelige ved at være alene i en hytte i bjergene, så vi også en masse vilde og store dyr, som vi med god fornuft holdt os på afstand af, selvom de ikke just ville kunne blive kategoriseret i ministeriet eller noget!
Det mest imponerende var dog da vi den ene af aftenerne var så heldige at se polarlys inde fra hytten. Vi slukkede alt lyset, og lod os betage af de dansende grønne, blå og lilla lys på nattehimlen. Man skulle næsten tro det var magi, min skat, men det er det ikke! Efterfølgende undersøgte vi det, og det viser sig at polarlys opstår når elektrisk ladede partikler fra Solen rammer Jordens magnetfelt. Hverken Evelyn eller jeg forstår helt logikken bag, men det var et fantastisk syn!'

Leah fornemmede hvordan en svag jalousi tog rod i maven. Hvad hun ikke ville give for at se polarlys. Det ville ikke kunne måle sig med nogle af de andre scenarier og landskabe, hun efterhånden havde fotograferet. I højere grad var jalousien nok også et ønske om at faren havde gjort mere for at være sammen med hende henover julen, men det var der ikke noget at gøre ved nu. Hun læste videre til afslutningen på brevet:

'Vi skal snart hjem igen, Evelyn og jeg, og vi har snakket om at ville have dig på besøg i påskeferien, hvis du er interesseret i det? Vi ved godt det egentlig er din mors tur til at have dig der, men du skal i hvert fald have tilbuddet!
Vi glæder os til svar fra dig,
- Far og Evelyn'

Det var næsten sygeligt hvordan hendes selvstændige far var gået fra et 'jeg' til et 'vi' i løbet af så kort tid, og selvom Leah ville ønske hun bare kunne være glad på hans vegne, var det virkelig svært, når hans prioritering var så åbenlys. Den nye kæreste kom først, derefter indfandt Leah sig blot. Rystende på hovedet pakkede hun brevet væk igen. De måtte vente med at få svar til senere.
Yderligere nominerede lektier i uge 4:
-
-
-

Vinderen af Årets Lektie modtager dette trofæ, som er tegnet af Maison.

Tilføjet af Salka | Skrevet: 15/02/2023 23:44 | Kategori: Lærerstaben


Della | 16/02/2023 15:59

Leon! We made it

Eliza | 16/02/2023 18:21

Hvor er I seje!

Sierra | 17/02/2023 19:36

Sådan Della, Leah og Leon! Slange mor er stolt :-D

Ikke logget ind

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar!