Mizuki: Er stadig frisk på emne til allnighter! Dog befinder Mizuki sig ikke på Hogwarts i julen. Så mulige relationer med udgået er skam muligt også med dem der går på Hogwarts self! (2021-12-08 22:17:00)
Claudia: Hvis nogle er interesseret i at få en midlertidig fjende (Vi kan måske tolke lidt) og få en julegave.... Så skriv til mig! (2021-12-08 22:09:00)
Galilea: Jeg siger bare, at jeg i morgen (torsdag) er fri til at emne fra klokken 13:20 og kan emne indtil klokken 15:30 fredag. Så har I brug for én at emne med i morgen, er jeg her! (2021-12-08 21:14:00)
Kazran: Jeg er meget fraværende lige for tiden pga. Bachelor skrivning, så find mig på Slack hvis det er virkelig vigtigt! :) Love y'all (2021-12-08 19:14:00)
Abel: Det var et Woods bryllup. (2021-12-08 17:06:00)
Anthon: Jeg synes I skal lytte til Maeve. #Avotta - 2 yndlingspersoner man ikke kan andet end og elske. Kom i gang:D (2021-12-07 18:29:00)
Opret din helt egen QuickBesked, lige her!
Husk mig
  • Avery Belfast
  • Drew Harlow
  • Sonja Tatiana Kuzovitchi
  • Nicolay Mckenzie Kuzovitchi
  • Mizuki Ishikawa
  • Ester Apollonia El Sayed
591 aktive brugere
10 online brugere

Ministerkandidaterne er:


Sektion | Ministervalg

Ivy Odell Crawford

Retfærdigheden skal være der for de magikere, der ikke føler sig velkomne i vor samfund; de magikere, der lever i skjul; og ikke mindst de magikere, der måtte stå uden hjælp til at komme igennem en krise som denne. En krise, hvor uskyldige magikere står til regnskab for egoistisk og uigennemtænkte valg.
Jeg, Ivy Crawford, ønsker at træde frem i lyset og sørge for, at vi alle kommer sikkert frem til målet om et samfund, der kan leve i harmoni med Mugglerne. Men det er vigtigt, at vi ikke skynder på noget, der skal komme naturligt. For man skal IKKE spøge med fremtiden. Det er vor nuværende minister et godt eksempel på.

En stemme på Ivy Crawford, er en stemme på fremtid og frihed under ansvar! Derfor skal vi:
- se på demokratiets styrker og svagheder. Hvad kan vi gøre bedre?
- styrke trygheden til magikere i krisesituationer og opføre krisecentre til magikere der har behovet
- styrke aurorkorpset
- styrke ministeriets generelle samarbejde
- styrke informationen til mugglere med magikerbørn
- styrke undervisningen i mugglervidenskab
- se på den generelle pressefrihed

MINISTERVALG Ivy Odell Crawford
Sektion | Ministervalg

Edgar Thomas

For fire år siden, lovede jeg, at vi sammen skulle slippe magien fri. Med stolthed kan vi i dag sige, at vi er på rette vej!

I dag lever 63 magikere uden det magiske samfunds tungeste byrde på deres skuldre. De skal ikke længere bekymre sig om, hvordan de går klædt i offentligheden, hvem der kigger på dem, når de skal spektraltransferere, eller hvilke bøger de læser i parken søndag eftermiddag. For de lever i fuld offentlighed, side om side med mugglerne på Scillyøerne. Og det går godt!

Vi og hele Storbritannien har skrevet verdenshistorie. Vi har bevist det umulige muligt.

Det stopper selvfølgelig ikke der. For vi har også fjernet det menneskefjendske varulveregister. Sikret, at alle magiske familier har råd til fornuftige koste. Sløjfet firefyre love der begrænsede hvordan magikere måtte bruge deres egen magi i egne hjem. Vi har sikret den næste generation, med en stigning af studerende på de magiske videregående uddannelser med 30 procent, mange af dem aurore.

Personligt gik jeg ind i politik, for mine tre børns skyld. Så jeg kan se dem i øjnene og sige, at deres far kæmper for det samfund han tror på, og som jeg drømmer om, om natten.

Et samfund, hvor ingen bliver set skævt til, fordi de er, eller tænker, anderledes.

Hvor alle kan stile mod at realisere netop det, vi ønsker at blive.

Vi i det britiske magikersamfund har meget at være stolte af, men vi kan ikke hvile os på laurbærbladene. Verden er i voldsom forandring, og hvor skræmmende det end lyder, må vi stille os i forreste række, hvis vi vil have indflydelse på om den tager form efter vores drømmespejl.

Vi har i den forbindelse en særlig grund til at være stolte af vores børn. Jeg ser en generation af unge hekse og troldmænd, der sprudler. Som tidligt tager ansvar for den foranderlige verden de vokser op i, og som selv er vokset med opgaven!
De bliver voksne, hurtigere end vi selv gjorde det. Det må vi acceptere, og det må vi respektere.

Derfor mener jeg, at vi skal sænke den magiske lavalder til 15 år. Således, at troldmænd og hekse der består deres femte år på Hogwarts, må bruge magi uden for skolen, så snart de har bevist deres Udmærkelse for Genialitet og Lærevillighed.
Vi skal behandle vores unge for hvad de er: ansvarlige magikere i vores samfund. Og derfor tildele dem ansvar for egen læring af både magien og det samfund de lever i!

Hold magien fri, stem Edgar Tomas.

MINISTERVALG Edgar Thomas
Sektion | Ministervalg

Iggy Ephrahim Finley Clarke

Jeg stiller op, fordi jeg tror, jeg kan ændre verden. Ikke alene - men sammen med alle de magikere (uanset om de er hel- eller halvblods, har kæmpeblod, wilietræk eller lykantropi i årerne) der ligesom jeg drømmer om et samfund, hvor der er plads til alle. Hvor ingen er hævet over hverken lov eller moral, uanset hvad man hedder til efternavn, eller hvilken stilling man bestrider. Som yngre troede jeg, at politik aldrig ville blive mig. Jeg ville bare være magizoolog og passe mit, men efter flere år som chefmagizoolog i Ifreann, med alt hvad det indebærer, har jeg set fra første parket hvordan det nuværende ministerie ikke har anet, hvordan det skal håndtere magiske væsner. At åbne samfundet, og samtidig afskaffe varulveregistret, vidner om at der ikke er tænkt over, hvor store beslutninger, det egentlig er, og det værste af det hele er - beslutningerne er blevet taget hen over hovedet på dem, de omhandler. Er det virkelig det, vi vil give videre til næste generation? At hvis man er anderledes, en minoritet, så har man ikke en stemme? At vi skal vise at vi er fremadskuende i en sådan grad, at vi negligerer vores egne i processen?
Min ambition for det magiske samfund er, at det forbliver magisk. Vi kan ikke bruge tid, ressourcer og arbejdskraft på at åbne samfundet for mugglere, når vi ikke engang er tæt på at have fingeren på pulsen i forhold til de magiske problemer, vi oplever lige nu. Magi er ikke et cirkus eller et lystspil, det er vores liv. Det er et godt liv! Men det betyder ikke, der ikke er plads til forbedring.

Opret ministerielt finansierede safe-houses til varulve og vampyrer, til fri afbenyttelse under fuldmåne, forvandling og svære tider. Giv dem lov til at være i fred - og i sikkerhed.
Genindfør varulveregisteret, af sikkerhedsmæssige årsager.
Afskaf eksaminer på Hogwarts før U.G.L-niveau.
Lad alle stemmeberettigede voksne i det magiske samfund (halv-, helblods eller mugglerfødte, kæmper, kentaurere, vampyrer, varulve, nisser) have en stemme i regeringen.
Mere hjælp til mindrebemidlede familier, der vil sende deres børn i skole/i uddannelse: Uddannelsstøtte til studerende på uddannelserne, hel eller delvis økonomisk friplads til Hogwarts for 11-17-årige.
Bevar den frie presse
Afskaf bureaukratiet
Indfør bredere internationalt samarbejde - sammen er vi stærkere!
Luk samfundet op indadtil i stedet for udadtil: Kom kløften mellem de “hellige” fuldblodsslægter og halvblods- og mugglerfødte magikere til livs. Alle er undet magiske øjeblikke, men magi er måske ikke for alle.

Jeg er ikke bureaukrat. Og det vil jeg heller ikke være som Minister for Magi. Hvad jeg vil være, er til gengæld en minister for alle, der har valgt at bo i vores verden, uanset hvem de er. Jeg går til valg på et magisk samfund, hvor alle har en stemme, og alle får mulighed for at bruge den. Vi kan ikke fortsætte sådan som vi har gjort hidtil.

MINISTERVALG Iggy Ephrahim Finley Clarke
Sektion | Ministervalg

Vienna DeWitt Blanchard

Vær hilset.
Mine ambitioner er at det magiske samfund skal vokse sig stort og stærkt.

Derudover skal den enkelte magiker lære at stå til ansvar for dens handlinger.

Hvis jeg bliver valgt vil jeg sørge for at registreringen af varulve bliver obligatorisk. Vi skal ikke risikere flere angreb.

Derudover vil jeg sørge for at magien forbliver en hemmelighed fortsat. På den måde kan vi skabe sikkerhed og leve fredeligt blandt mugglerne.

Min baggrund for at stille op er at jeg altid har haft stor interesse for politik og ydermere hvordan politik er bygget op.

Jeg har altid fulgt med i hvad der sker i verden.

MINISTERVALG Vienna DeWitt Blanchard
VALGET ER SKUDT IGANG
Læs om de fire kandidater i denne ekstra valgudgave, stil spørgsmål i kommentarene og tag stilling til hvem I ønsker skal lede det magiske samfund.

Stemmeurnerne åbner søndag d. 7. marts kl 12.00 - 13. marts kl 12.00.

Alle ønskes en god valgkamp.

Send eventuelle praktiske spørgsmål til Tristan eller Hannah.


Tilføjet af Tristan | Skrevet: 24/02/2021 21:39 | Kategori: RPG


Philipe | 24/02/2021 21:53

Jeg ville være et skarn ikke at stemme på min mor. Så derfor: Stem Ivy Odell Crawford som vores næste minister!

Morgan | 24/02/2021 22:16

Der er noget smukt ved at Iggys pressebillede er udvalgt fra mængden af en nysgerrig og kronisk nysende rottedreng. En ægte magizoolog.

Jade | 24/02/2021 22:30

*like på morgens kommentar*

Lawrence | 24/02/2021 22:34

Lawrence maste sig igennem flokken af ivrige journalister med den ene hånd i vejret. Dråber af blæk dryppede allerede fra fjerpennen, da han endelig fik skubbet den sidste journalist til side. Ministervalget var hans chance for endelig at få sit journalistiske gennembrud, og når først det skete, blev aviserne nødt til at købe hans artikler.

Ivy: Når du siger, at du vil styrke information til mugglere med magikerbørn, hvad mener du så? Hvordan vil du benytte magikerbørn til at informere mugglerne? Og om hvad?
Derudover snakker du om at se på pressefriheden. Hvilke problemer er det ved den, der er værd at snakke om?

Edgar: Du taler om, at du ønsker et samfund, hvor alle kan gå rundt uden at blive set skævt til. Alligevel oplever varulve at blive hetzet mere end nogensinde, bare fordi deres navne ikke længere står på en liste i ministeriet. Nogle steder i landet er det så slemt, at varulve har set sig nødsaget til at slå fra sig. Hvordan kan du på trods af din vision retfærdiggøre ikke at gøre mere ved den alvorlige forfølgelse af uskyldige varulve? Er det ikke bedre at løse følgeproblemerne af dine tidligere lovændringer frem for nu at begynde at snakke om at mindske den magiske lavalder?

Iggy: Du påstår, du vil ‘Kom kløften mellem de “hellige” fuldblodsslægter og halvblods- og mugglerfødte magikere til livs.’ Det er du ikke den første til at sige. Hvordan vil du helt præcis gøre det uden at skabe endnu mere splid?

Vienna: Du snakker meget om dine holdninger og lidt om, hvad du faktisk vil udføre. Hvordan mener du, det magiske samfund bedst vokser sig stort og stærkt? Og i hvilken forstand skal den enkelte magiker stå til ansvar for sine handlinger?

Iggy | 24/02/2021 22:54

Skud ud til rottefjæs - jeg har aldrig set så fit for fight ud, og jeg kommer aldrig til at se sådan ud igen!


Lawrence: Jeg er ikke den første, og jeg håber for alles skyld at jeg ikke er den sidste. Størstedelen af de fuldblodsfamilier der findes i dag, kan spore deres aner tilbage til før ruder konge var knægt, og med det kommer også en magt og en indflydelse, som mere gængse dagligdagsmagikere ikke kan komme i nærheden af, uanset hvor meget de knokler. Jeg kan ikke ændre på, hvad gamle slægter lærer deres børn. Eller hvad de har lært dem. Men jeg kan slå et slag for, at flere væsentlige poster i samfundet bliver besat af andre end de "tunge" fuldblodsfamilier, der får dem fordi de har haft dem i deres varetægt i flere årtier end jeg har været i live. Det er aldrig for tidligt at lære den næste generation at forskelsbehandling er roden til alt ondt - og hvis varulve er for ømt et emne at starte med, kan man starte med blodstatussen i stedet.

Saga | 24/02/2021 23:32

Iggy, hvis fuldblodsslægter får særbehandling vil jeg gerne forfremmes. ^^

Edgar | 24/02/2021 23:35

Stor cadeau til de opstillede modkandidater. Det ligner heldigvis, at der er rigtig mange ting vi godt kan blive enige om. Jeg glæder mig til at føre valgkamp med jer!

Lawrence: Hetzen mod lykantropismittede magikere er jo ikke startet ved afskaffelsen af registeret. Den har vores samfund organiseret kørt mod de uskyldige i århundreder, med Ministeriet for Magi i spidsen. Det har vi i min ministerperiode dog lagt kimen til endelig at stoppe.

Personligt er jeg meget stolt af, at det lykkedes os at destruere denne middelalderlige registrering af mennesker, hvis lige vi ikke har set siden fyrrenes Centraleuropa. Desuden siger alle eksperters kvalificerede bud, at kun i omegnen af tredive procent af alle varulve faktisk lod sig opskrive i registeret - hvilket i sagens natur, gjorde registeret formålsløst – samtidig med, at det smager bittert, af et brud på basale menneskerettigheder.

Men om det så er de kriminelle varulve der udgjorde de tredive procent, som fulgte lovpligten og lod sig skrive op, kan vi selvfølgelig kun gisne om. Men der er intet, der tyder på, at registerets fortsatte eksistens, ville have hjulpet aurorkontoret i efterforskningen af de sidste måneders terrorhandlinger.

Alejandro | 25/02/2021 08:32

Jeg er sikker på, at jeg taler på mange fuldblodsmagikeres vegne når jeg siger, at vi får de stillinger vi uddanner os til, kæmper for at få og derfor fortjener at få. Det har intet med vores blod at gøre, Iggy... Arcana familien er kendt for deres dygtige aurore, men de tager den samme uddannelse som en halvblods ville gøre, min egen far havde en post i ministeriet, som han havde arbejdet sig op imod hele sit liv. Så at sige at vores blod giver os vores stillinger er dybt godnat. FOr hvis det stod sådan til, hvad skulle jeg så bruge min uddannelse til overhoved? Jeg kan jo bare overtage min fars tidligere stilling da han døde? - når nej, sådan fungerer verden ikke ;)
Derudover tvivler jeg på, at en halvblodsmagiker ville være særligt tilfreds, hvis de kun fik tilbudt en stilling for at opfylde en "blod-kvote" frem for pga. deres kvalifikationer.

Fuldblodsmagikere synes at blive omtalt negativt af mange. Ingen skal blande sig i, hvordan vi bringer vores slægt frem i livet, og ingen skal bestemme, hvad børnene bliver opdraget med. Det er skræmmende at en ministerkandidat kan finde på næsten at sætte fuldblodsfamilierne til udskamning for åbent skue! Lad os leve vores liv, så blander vi os ikke i, hvordan andre magikere lever deres...

Ivy | 25/02/2021 09:01

Tak for dine spørgsmål, Lawrence. Jeg vil gerne uddybe.

Informationerne til forældre med magikerbørn skal styrkes på den måde, at det skal være trygt at blive en del af et samfund som vores. Familierne har højst sandsynligt ingen kendskab haft til vores verden før, så det kræver selvfølgelig en vis mængde tilvænning at se et helt nyt univers som udefrakommende. Derfor skal de have en dybere information for at blive klædt på - så de ikke bare får et brev om, at deres barn er optaget på Hogwarts. Jeg forestiller mig en decideret guide til, hvad der venter dem. For når vi får klædt familierne ordentligt på til at træde ind i en verden som vores, så kan vi også på længere sigt arbejde os frem mod, at samfundene lever i harmoni med hinanden og ikke side om side.

Dertil vil jeg gerne sige, at der nødvendigvis ikke er nogle problemer med den generelle pressefrihed. Men det er dét, vi skal undersøge. Vi skal bl.a. blive klogere på om der er nogle krav og love der skal styrkes for at vi opnår optimal pressefrihed.

Lejra | 25/02/2021 10:25

Ivy: Men er det nok at den guide kommer, når børnene bliver 11 og de modtager brevet fra Hogwarts? Vil de familier ikke have det nemmere, hvis guiden kom så snart barnet begynde at vise tegn på magi? Hvordan har du planer om, at en guide vil have betydning, hvis den ikke kommer tidligere end brevet?

Ivy | 25/02/2021 10:41

Det fik jeg ikke uddybet godt nok, Lejra. Så tak for spørgsmålet. Guiden skal selvfølgelig komme så snart, at barnet viser tegn på magi - og ikke først, når barnet modtager brevet fra Hogwarts. Det ville hvert ikke klæde familierne ordentligt på.

Vienna | 25/02/2021 11:06

Tak for dit spørgsmål Lawrence.

Jeg vil først og fremmest stoppe åbningen af det magiske samfund da jeg mener at det er for risikabelt. Vi har levet i fred og ro blandt mugglerne indtil videre. Hvorfor ødelægge det?
Hvis magien afsløres, kan vi jo risikerer at der opstår en vis frygt for magien og ydermere den der udøver den. Magi er en utrolig kraft som kan mange ting. Den kan dog også være farlig. Nogle mugglere ville nok se magien som en trussel. Måske ville de endda gøre oprør?
Derudover vil jeg gerne styrke Aurorkorpset da jeg mener at der sagtens kunne få brug for flere.
Jeg mener også at man burde gøre registreringen af varulve obligatorisk. Ved at gøre dette vil vi mindske antallet af angreb da vi ville vide hvem der stod bag.
Det leder mig videre til mit næste punkt. Når jeg siger at hver magiker skal stå til ansvar dens handlinger mener jeg nemlig at man skal stå til ansvar for hvad man gør. Bryder man loven, får man en straf.
Til sidst vil jeg indføre strengere regler hvad angår magiske væsner der er klassificeret som xxxx og xxxxx hvilket vil sige at man burde have en særlig tilladelse for at være i kontakt med netop disse væsner.

Håber det var svar nok.

Alejandro | 25/02/2021 11:36

Vienna: Dit svar er bekymrende. Flere aurorer? Stå til ansvar for sine handlinger? Påstår du, at det magiske samfund er hunde kriminelt og vores retssystem ikke fungerer? Det vil jeg meget gerne have uddybet, for det er bestemt ikke mit indtryk.. Nu er jeg endda selv i gang med auror uddannelsen, og den er ikke for alle og enhver, og det er jobbet bagefter heller ikke, men mit indtryk er, at dem der bliver aurorer udfører deres arbejde optimalt, og jeg har endnu ikke selv hørt om noget ekstrem kriminalitet - der er selvfølgelig undtagelser som bekræfter reglen, da dette medfører at alle bliver yderst chokerede - og mit indtryk er da bestemt også at vores retssystem dømmer hårdt og retfærdigt. Så jeg vil meget gerne høre belæg for dine påstande om sikkerheden i det magiske samfund.

Vienna | 25/02/2021 11:53

Tak for henvendelsen Alejandro.

Jeg mener ikke at det magiske samfund virker meget kriminelt. Det var ikke der jeg ville hen. Jeg ville styrke Aurorkorpset med den grund at jeg mener vi skal tage kontrollen tilbage over det magiske samfund. Derudover skal vi selvfølgelig bibeholde det der fungerede. Dette inkludere dog ikke en åbning af de magiske samfund.
Og jeg ved godt at uddannelsen og jobbet som Auror ikke er for alle, derfor mener jeg vi skal tage hånd om dem der er der og sørge for at de kan så meget som muligt. Netop så de kan udføre deres arbejde på bedst mulige måde.
Og hvad angår det med at hver magiker skal stå til ansvar for dens handlinger mener jeg blot at der skal findes konsekvenser for at bryde loven. Vi skal ikke vende den anden kind til. Selvfølgelig mener jeg ikke at man skal leve i frygt for at nu har man gjort noget forkert. Alle begår fejl.
Der er dog forskel på at bryde loven ubevidst eller ved et uheld og så på at bryde loven bevidst når man er ved sin fulde fem. Jeg mener at man skal kigge på situationen og tage den derfra. Man selvfølgelig stå til ansvar lige meget hvad. Det er dog forskelligt fra situation til situation hvilken betydning det får.

Håber det svar nok.

Alejandro | 25/02/2021 14:01

Vienna, du får det til at lyde som om vi lever i et samfund uden en lovgivning, hvilket vi jo langt fra gør? Loven er der, aurorne sørger for at den bliver overholdt, og dem der ikke gør ryger for en magisk domstol, og er der tale om voldsom kriminalitet ryger personen i azkaban? Jeg kan ikke se det problem du forsøger at sælge din valgkamp på.

Vivian | 25/02/2021 15:50

Er der en kandidat der melder sig til at afskaffe den obligatoriske fangetatovering fra Azkaban, eller handler det hele om varulve og mugglere?

Saga | 25/02/2021 16:35

Vivian, det kunne da være, at to af vores brændemærkede ministerkandidater er interesseret i det.

Vienna | 25/02/2021 16:46

Alejandro jeg siger ikke at vi lever uden en lovgivning og jeg er ikke i tvivl om at aurorne gør deres arbejde. For mig handler det om hvordan den magiske domstol tager hånd om det og hvad konsekvenserne for at bryde loven.
Kan ikke forklare det bedre end det.

Vivian. Jeg vil meget gerne se på det alternativ til de fangetatoveringer man får fra Azkaban.

Vivian | 25/02/2021 17:24

Når man snakker om mærket for livet, hej Saga :)

Cameron | 25/02/2021 21:07

Hej Vienna..

Jeg er vild med din ide om at lukke ned for en åbning af vores samfund
jeg kunne godt tænke mig at høre dig give en nærmere forklaring på dette
og på hvordan du vil gøre så alle væsner og skabninger i vores samfund
bliver behandlet ens

Iggy | 25/02/2021 21:31

Som altid er dit verdenssyn vidt og bredt favnende, Vivian... Jeg er ikke sikker på at Azkabantatoveringen er den bedste måde at identificere en tidligere eller nuværende straffet på. Det virker lidt vulgært at brande folk på den måde. Jeg er åben for forslag til at ændre det - men jeg beholder min.Jeg anfægter bestemt heller ikke hverken dig, din familie, eller nogen af de hårdtarbejdende magikere i samfundet, Alejandro. Hvis noget vil jeg kun give minister Edgar Thomas ret i, at uddannelse er en god ting. Og jeg er personligt en stor fortaler for, at man får som fortjent. Jeg mener bare, at vi som samfund burde være længe ud over at bedømme en arbejdsindsats ud fra blodstarus og efternavn og slægtshistorie. Jeg mener slet og ret ikke, det bør spille en rolle. - Måden at gøre det på er ikke at oprette en eller anden kvote, fremtrylle af en slipseagent på et forkontor. Man kan ikke gradbøje ligestilling på den måde. Selvfølgelig er det kvalifikationerne det handler om. Men jeg vil gerne slå et slag for, at systemet bliver langt mere gennemskueligt og gennemsigtigt, så chancen for at avancere er lige så stor hos de bedste, som de mindre gode.

Jeg udskammer bestemt ikke fuldblodsmagikere. Det ville være hul i hovedet, når jeg nu selv èr en. Jeg siger, at vi alle sammen har et ansvar for at løfte i flok, for at gøre lige netop vores plet på jorden meget mere lige. Uanset blodstatus. Og jeg kan ikke lide forestillingen om "os og dem" - som du i øvrigt så fint beskriver, ved din kommentar om, at hvis "de bare blander sig udenom vores liv, så blander vi os ikke i deres."

Edgar | 25/02/2021 22:21

Alejandro: Vi skal selvfølgelig ikke lovgive imod individets, herunder fuldblodsfamiliernes, ret til det deres billede af det gode liv. Den liberale bølge vores samfund har mødt de sidste ti år, har heldigvis ført Iggy Clarkes vision ud i livet allerede, uden ham ved roret. Den ”skævvridning” han vil gå i krig imod, eksisterer simpelthen ikke.

Rektoren på vores ledende uddannelsesinstitution, Hogwarts, Chefredaktørerne på de to mest toneangivende aviser, Profettidende og Veritaserum, Aurorchefen der sikrer vores alles tryghed. Fælles for dem alle er, at ingen af dem tilhører de store, britiske fuldblodsslægter, som Clarke prøver at dæmonisere.
Det er jeg, med det stolt betroede hverv som Minister for Magi, desuden heller ikke.

Gwendoline | 25/02/2021 23:51

Edgar: At sænke den magiske lavalder til 15 virker som lidt af et tveægget sværd, for med frihed følger - som bekendt - et ret stort ansvar. Der er ingen tvivl i verden om, at jeg elsker og ønsker det bedste for min datter; men med al respekt er 15 måske den mest forvirrende tid at være til i. Hvis egen læring om magi og samfundet udenfor er for egen regning, hvordan sikrer vi så, at der ikke er nogen der falder gennem sprækkerne og bliver tabt i processen?


Maximillian | 26/02/2021 08:19

Alle:
Nu skal I naturligvis ikke gøre mig arbejdsløs ved at optimere for meget i det indspiste ministerium, men jeg har alligevel et par spørgsmål til pressefriheden, som jeg fornemmer vi generelt er enige om skal eksistere i det magiske samfund.

Men jeg er bekymret. Jeg er bekymret for, hvordan den unge generation forstår begrebet nyheder og samfundsrelevans. Jeg er bekymret for deres nysgerrighed og evne til at fokusere på kritiske nyheder i mere end 10 sekunder.
For jeg er ligeglad med hvem der skal giftes, eller hvem der har købt et flot palæ. Og det burde de også være, men det er alt de lapper i sig.
De skal sætte sig i det palæ og læse noget med reel subtans. Vi tror måske vi ved bedre end de unge, men lige om lidt, er de magikerne der leder vores samfund, og jeg mener vi har et ansvar overfor og selv og dem at ændre kursen.

Så kandidater, hvordan vil Profeten se under jeres styring? (Hvis vi hopper let og elegant over spørgsmålet om profeten kan micromanages af ministeren for magi.)

Alejandro | 26/02/2021 11:55

Edgar, jeg er sjældent enig med dig, men jeg må tage hatten af for den holdning! Tak for ikke at være en af dem der ønsker en dæmonisering af fuldblodsmagiker. Det problem Iggy taler om er netop ikke er problem, og ved at bringe det op er det kun med til at skabe endnu mere spildt mellem fuldblods og “alle andre” hvis man skal skære det meget firkantet op. Så opstår denne “os og dem” netop, som jeg tror er det sidste hverken fuldblods, halvblods eller mugglerblods ønsker

Vienna | 27/02/2021 13:27

Hej Cameron.
Tak for dit spørgsmål.

Jeg mener som sagt at vi skal stoppe åbningen af vores samfund da jeg mener at vi løber en stor risiko. Vi har fredeligt blandt mugglerne i mange år. Hvorfor skal skulle vi pludselig vende om på det? Hvis magien afsløres, kan vi komme ud for at der opstår en frygt for magien men også dem der udøver den. Magi er jo meget kraftfuldt og derfor kan den også være farlig.
Nogle mugglere ville nok føle sig truede. Måske ville de endda gøre oprør?
Magi strider i øvrigt imod det normale liv som nogle mugglere sætter meget pris på.

Angående sit spørgsmål omkring magiske væsner.
Jeg mente ikke nødvendigvis at alle væsner skulle behandles ens. Jeg mener blot at man skal have en særlig tilladelse for at være i kontakt med dem der betragtes som farlige.
Derudover mener jeg at alle magiske væsner skal behandles med respekt.

Iggy | 28/02/2021 22:11

Maximillian

Sensationsjournalistikken og de glittede forsider appellerer måske især til de yngre magikere, netop fordi den tager fokus væk fra det 'grelle' virkelighedsbillede? Jeg ved det ikke, det er der nok nogen der er meget klogere end mig (og som selv har børn) der kan fortælle meget mere om, så det giver mening. Jeg er ikke antropolog.

I min egen knap så ydmyge optik er jeg af den - måske lidt gammeldags, bevares - holdning, at de frie medier hverken skal underlægges eller styres af den siddende regering, uanset hvem der er i den. 'Fri' presse er netop til for at være kritisk og objektiv, også overfor magten, og det kan den ikke være, hvis den ikke har de rigtige forudsætninger eller chancer for at blive hørt. Eller, i det her tilfælde, læst. Så hvordan vil Profeten se ud? Præcis som dens ansatte og redaktion skriver den. Journalister er blevet journalister for at fortælle en historie, det virker galimatias at hindre dem i det, fordi det ikke handler om at nogen er blevet gift eller stukket af til lands, til vands eller i luften.

Men der er i virkeligheden to dele til dit spørgsmål, for et er hvad en minister kan bilde sig ind at han (eller hun) kan gøre; noget helt andet er - virker det så overhovedet? Jeg tror ikke løbet er kørt for den dybdegående journalistik. Substansen, som du selv er inde på. Men jeg tror vi kommer længere med at fremme den, hvis vi sætter nyhedsformidling og opmærksomhed for omverdenen på skoleskemaet. Den virkelige verden begynder trods alt ikke først når man er færdig med Hogwarts, og jo hurtigere man lærer at forholde sig til den, jo nemmere bliver det at agere i den.

Edgar | 01/03/2021 21:42

Gwendoline: Med frihed følger det største ansvar. Den kriminelle lavalder er som bekendt 10 år her i England, så det er ikke fremmed for de unge, at de skal stå til ansvar for deres handlinger. Lad os derfor samtidig give dem muligheden for at vokse og dygtiggøre sig!
Læringen skal dog aldrig blive deres ansvar alene, for det er ikke min hensigt at afskaffe de dygtige professorer på Hogwarts (om end vi med fordel kan tale om en privatisering af skolen), og vi som forældre skal fortsat være der for alle vores børn, og hjælpe dem på livets snoede vej.

Maximillian: Hvor fristende det end kan virke, så kan vi ikke tvinge egne interesser ind i hovedet på andre. Det er propaganda, og meget langt fra den uerstattelige pressefrihed, vi stadig kæmper for at sikre i det magiske samfund.
Hvad vi i stedet bør gøre, er at øremærke flere galleoner til den kritiske presse, og sikre, at alle holdninger - også dem der ikke er enige med os selv - får en stemme. Derfor må spørgsmålet ikke kun gå på kun hvordan Profettidende vil se ud, men skal også interessere sig for, hvordan aviser som din bliver behandlet. Og de skal gødes, så forhåbentlig vil vi se dem i flor!

Ivy | 02/03/2021 19:57

Frygt ej, Maximillian - jeg er sikker på, at ingen af os ønsker, at du bliver arbejdsløs. Og tro mig, jeg forstår i den grad din bekymring omkring de unge læsere af Profeten. Jeg har trods alt tre styks på næsten 21 år… men med det sagt, er det vigtigt, at Profeten stadig favner den brede befolkning; både unge som gamle, hekse som troldmænd. Den frie presse skal ikke underlægges strenge krav - som både Iggy og Edgar hævder. Ellers risikere man netop at blive klandret for micromanagement, og så forsvinder princippet lidt i “fri presse”. Så hvordan Profeten vil se ud under min styring er svær at sige. Men jeg kan sige, at pressen netop skal være fri. Så en eventuel optimering skal ske med måde, så vi sikre, at Profeten favner alle.

Calla | 10/03/2021 20:25

FUN FACTS:
Vidste I, at...
...vores kandidaters livretter er: Fish & chips (Edgar), Kaffe eller pasta (Iggy), Græskarsuppe med karry (Ivy) og "Appelstrudel (Vienna)?
...3 ud af de 4 er født i USA? Vienna i New York, selvom familien kort efter flyttede til London, Ivy i Wayzata, Minnesota, USA, men er vokset op i Richmond, London, England, Iggy i Seattle, Washington (voksede op i Virginia Waters, der er en forstad til London) og Edgar i Birmingham, England, som den eneste der er født og opvokset i England?

Ikke logget ind

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar!